Vrouw Holle
Draagconsulent

Wie is Vrouw Holle


Mijn naam is Roosmarie Scholten.

Geboren in Gorredijk en sinds 2009 met mijn man woonachtig in Heerenveen. Eind juni 2015 ben ik voor het eerst moeder geworden en eind juni 2017 mochten wij onze tweede zoon verwelkomen!

Tijdens mijn werk als gastouder de laatste jaren en door het 'verse´ ouderschap ben ik in aanraking gekomen met het onvoorwaardelijk en natuurlijk ouderschap, en hier kan ik mij goed in vinden.

Oprecht kijken, luisteren en reageren op de behoeftes van het kind staat centraal. Dit in combinatie met positiviteit, een goede hechting en onderlinge band, respectvol communiceren, en voldoende vrijheid voor een goede ontwikkeling.

In lijn hiermee ben ik bekend geraakt met Dunstan babytaal; Babygebaren; het dragen met ergonomische draagzakken en draagdoeken; het effect van wollen of wolzijden kleertjes; gebruik van wasbare luiers en starten met vaste voeding volgens Rapley of de Stefan Kleintjes methode.

Vooral het dragen met ergonomische dragers en draagdoeken is ons persoonlijk enorm goed bevallen. Het heeft namelijk op zowel kind als ouders/verzorgers een grote positieve invloed! Ik ervaar het dragen van onze zoons zelf als erg fijn en gezellig (je hebt je kindje dichtbij, kunt vlot reageren maar ook lekker kletsen en knuffelen), praktisch (je hebt je handen vrij voor activiteiten of andere kinderen en hoeft niet overal met een kinderwagen of buggy heen) en goed voor de ontwikkeling en ieders welzijn (goede hechting, groot vertrouwen, minder huilen, beter slapen).

Met de tijd ben ik steeds meer in aanraking gekomen met het dragen en alle verschillende draagsystemen die er zijn. En ik vond/vind het fantastisch! Het liefste leer(de) ik alleen maar meer over dragen en probeer(de) ik zoveel mogelijk verschillende systemen uit (en nog steeds!). Dus toen ik in 2016 de kans kreeg om de opleiding tot draagconsulent te gaan doen, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Het is inmiddels een passie geworden om andere (aanstaande) ouders kennis te laten maken met het ergonomisch dragen en ze te helpen bij het vinden van een geschikt systeem!

Sinds 2016 ben ik steeds meer gegroeid als draagconsulent en in 2017 heb ik mijn werkveld uitgebreid door de overname van één van de grootste landelijke webshops op het gebied van ergonomisch dragen: www.ooiebeest.nl. Met deze uitbreiding is het ergonomisch dragen mijn fulltime werk geworden.

 

 


In mijn werk als draagconsulent ben ik nooit uitgeleerd. Het is een enorme passie om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en om steeds bij te blijven leren. Ik sta er volledig voor om iedereen zo goed mogelijk te helpen als ik kan. Gedegen kennis en ervaring is wat mij betreft daarin onmisbaar. Naast dat ik me graag inlees en vooral zelf veel ervaring op doe met diverse draagsystemen, ga ik om die reden ook regelmatig naar scholingsdagen, cursussen, masterclasses, productdagen en vakbeurzen. Ook ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Draagdoekconsulenten.

 

Benieuwd waar ik in ben geschoold?

2016: 

  • Eerste basiscursus tot draagconsulent (Instituut voor Hechting).

2017:

  • Bevallen van onze tweede zoon, deels met verlof geweest.
  • Scholingsdag: Rugdragen met een jonge baby (Instituut voor Hechting).

2018:

  • Scholingsdag: Dragen door de culturen heen (Vereniging van Draagdoekconsulenten).
  • Cursus: Voorgevormde dragers - verdieping in de basis van ergonomische draagzakken (Instituut voor Hechting).
  • Scholingsdag: Het effect van aanraking en geluid (Vereniging van Draagdoekconsulenten).
  • Masterclass: Fancy Finishes - verdieping in afknoopvariaties (Liefdevol Dragen).
  • Ervaring opgedaan met het dragen van prematuur geboren kinderen.

2019, in de planning:

  • Opleiding dragen van prematuur geboren kinderen.