Vrouw Holle
Draagconsulent

Wie is Vrouw Holle


Mijn naam is Roosmarie Scholten.

Ik ben 26 jaar oud en woon samen met mijn man en twee zoons in Heerenveen. Eind juni 2015 ben ik voor het eerst moeder geworden en eind juni 2017 mochten wij onze tweede zoon verwelkomen!

Tijdens mijn werk als gastouder de laatste jaren en door het 'verse´ ouderschap ben ik in aanraking gekomen met het onvoorwaardelijk en natuurlijk ouderschap, en hier kan ik mij goed in vinden.

Oprecht kijken, luisteren en reageren op de behoeftes van het kind staat centraal. Dit in combinatie met positiviteit, een goede hechting en onderlinge band, respectvol communiceren, en voldoende vrijheid voor een goede ontwikkeling.

In lijn hiermee ben ik bekend geraakt met Dunstan babytaal; Babygebaren; het dragen met ergonomische draagzakken en draagdoeken; het effect van wollen of wolzijden kleertjes; gebruik van wasbare luiers en starten met vaste voeding volgens Rapley of de Stefan Kleintjes methode.

Vooral het dragen met ergonomische dragers en draagdoeken is ons persoonlijk enorm goed bevallen. Het heeft namelijk op zowel kind als ouders/verzorgers een grote positieve invloed! Ik ervaar het dragen van onze zoons zelf als erg fijn en gezellig (je hebt je kindje dichtbij, kunt vlot reageren maar ook lekker kletsen en knuffelen), praktisch (je hebt je handen vrij voor activiteiten of andere kinderen en hoeft niet overal met een kinderwagen of buggy heen) en goed voor de ontwikkeling en ieders welzijn (goede hechting, groot vertrouwen, minder huilen, beter slapen).

Met de tijd ben ik steeds meer in aanraking gekomen met het dragen en alle verschillende draagsystemen die er zijn. En ik vond/vind het fantastisch! Het liefste leer(de) ik alleen maar meer over dragen en probeer(de) ik zoveel mogelijk verschillende systemen uit (en nog steeds!). Dus toen ik in 2016 de kans kreeg om de opleiding tot draagconsulent te gaan doen, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Het is inmiddels een passie geworden om andere (aanstaande) ouders kennis te laten maken met het ergonomisch dragen en ze te helpen bij het vinden van een geschikt systeem!